Цветанов видя сценарий за дестабилизация на кабинета в разговорите за номинации за президент

Цветанов видя сценарий за дестабилизация на кабинета в разговорите за номинации за президент
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Отклоняването от дневния ред на обществото с предстоящи номинации за президент е част от една възможна дестабилизация на правителството, смята зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от агенция "Фокус".

Попитан дали ГЕРБ биха подкрепили предложението на ДСБ за издигане на Росен Плевнелиев за втори мандат, той заяви: "По начина, по който Радан Кънев направи новината си в петък, ограничи почти до минимум всякаква възможност да се говори по тази тема. Не се прави така." Посочи, че не е разговаряно с ГЕРБ по темата, а самият държавен глава заяви, че изказването на Кънев не е съгласувано с него.

По думите му вече има ясно разграничение между парламентарното мнозинство и опозицията, партиите от която изброи. "Това е "БСП лява България", ДПС и със съпричастността и изказванията, които съвпадат като позиция с тези две партии - на Радан Кънев и частично ДСБ", заяви Цветанов пред журналисти след откриването на конференцията "Заедно за толерантност и недискриминация на малцинствените групи". Изказването му последва коментара на премиера Бойко Борисов от миналата седмица, че е започнало образуването на опозиция - ДСБ, ДПС и БСП.

"Мога да ви уверя, ДСБ е партията, която най не иска предсрочни парламентарни избори", заяви още той. Според Цветанов лидерът на ДСБ Радан Кънев сам се е изолирал от парламентарното мнозинство, търсейки политическа изява, а изказванията му в последните месеци не били последователни.

 

 

#Цветан Цветанов #Кабинет #дестабилизация #ДПС #ДСБ #БСП #АБВ #Радан Кънев #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"