Ще обявим президентската двойка преди ГЕРБ, каза Георги Първанов

Ще обявим президентската двойка преди ГЕРБ, каза Георги Първанов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на партията АБВ Георги Първанов не вижда пречки да се кандидатира в президентските избори отново. Конституционното ограничение е за два последователни мандата, разясни той пред Нова тв.

"Мога да бъда избиран до края на света", каза Първанов. По думите му на партийния форум в неделя се е очертала голяма коалиция ляво-център с патриотичен характер.

"Ако не е в кърпа вързан, балотажът за левия кандидат за президент на предстоящите избори е много вероятен", предрече лидерът на АБВ. Георги Първанов отклони въпросите за личното му участие в президентската надпревара тази есен.

"Нямам желание да се кандидатирам за президент, защото имам други амбиции, други идеи за личния си живот, но политическото решение предстои", каза той добави, че в рамките на правомощията на президента е постигнал много и трудно бих могъл да направи нещо по-различно.

"Бих се появил в рамките на президентска република", добави Първанов.

Той категорично отрече да е имал пререкания с премиера Бойко Борисов по темата президентски избори заради блокиране на пътя му от "човека на ГЕРБ" в Конституционния съд, както твърди бившият активист на ДПС Осман Октай.

"Този кабинет не е полезен вече за държавата. Решението беше гласувано от Националния съвет, в който участва и Ивайло Калфин", каза Първанов.

Постоянни пречки за диалога между АБВ и ГЕРБ са били забележките на АБВ за работата в отделни министерства.

"Има неадекватни министри. Чакахме премиерът да ги отстрани, но чашата на търпението преля и решихме да ги оставим да се оправят сами", обясни Първанов, като назова конкретно министрите на здравеопазването, външните работи, МВР.

ГЕРБ стоят силно, защото не излиза срещу тях сериозен съперник, обясни Георги Първанов. Той отклони въпросите за отношенията на АБВ с БСП, като подчерта, че Корнелия Нинова не е негов кадър. АБВ ще преговаря за създаване на широка коалиция с присъствалите на националния форум, даде да се разбере той.

"Ще обявим президентската двойка преди ГЕРБ", обяви Георги Първанов.

#Георги Първанов #Бойко Борисов #ГЕРБ #АБВ #Кабинет #Осман Октай #министри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"