Руското разузнаване предупреждава: Западът подготвя Балканска война! Първите кървави провокации се очакват днес в Баня Лука!

Руското разузнаване предупреждава: Западът подготвя Балканска война! Първите кървави провокации се очакват днес в Баня Лука!
За Република Сръбска Младич е герой
A A+ A++ A

Според информация на руското разузнаване тази пролет Западът подготвя серия от бурни протести на Балканите - първо в Баня Лука, а след това в Скопие и Белград, съобщава сръбското издание Informer.rs.

Руската служба е предупредила Белград, че първата голяма опасност е за организирани отвън кървави сблъсъци в Баня Лука в събота, 14 май, когато ще се проведат демонстрации на поддръжниците на правителството и опозицията.

Сериозните заплахи за сигурността на Република Сръбска, за които сръбският премиер Александър Вучич е предупреден, са само част от опасните планове за предизвикване на „спирала на насилие“ на Балканите.

Според руското разузнаване идеята на Запада е да покаже, че властите в Сърбия, Република Сръбска, Македония и други страни в региона са слаби и се нуждаят от „чужда помощ“, допълва сръбското издание и посочва, че според неговите източници, които са имали достъп до доклада на руското разузнаване, Западът се безпокои изключително много от влиянието на Москва на Балканите.

Днес в Република Сръбска, която е съставна част от Босна и Херцеговина, ще се проведат паралелно демонстрации на поддръжниците на властта и на опозицията. Събитията ще започнат в 13 часа българско време и се очаква да се проведат в столицата на Република Сръбска – Баня Лука.

В петък местната полиция заяви, че разполага с информация за подготвяни безредици по време на планираните за 14 май митинги. Вътрешният министър Драган Лукач съобщи по време на пресконференция, че в Баня Лука са пристигнали хора с „лоши намерения“ от Федерация Босна и Херцеговина, Хърватия и Сърбия. „Някои от тях вече се намират в Република Сръбска и са под наш контрол, макар и да не го подозират“, посочил е Лукач.

Той е добавил, че ако успеят да предизвикат масови безредици, провокаторите ще се опитат да поведат множеството към парламента и сградата на правителството. Министърът е уверил, че сигурността на тези сгради е „обезпечена в максимална степен“.

#Запада #Баня Лука #Скопие #Белград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници