Мъж от Вакарел поля полицай с бензин и се опита да го запали

Мъж от Вакарел поля полицай с бензин и се опита да го запали
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Софийска окръжна прокуратура започна разследване срещу 45-годишния П. Д от с. Вакарел, община Ихтиман. Вчера (12.05) около 17 ч. мъжът е опитал да убие служител на реда в селото. Нападателят ще бъде съден за престъпление спрямо полицейски служител от състава на РУ-Ихтиман при ОДМВР-София при и по повод изпълнение на службата му, съобщиха от прокуратурата. По разпореждане на прокурора, разследването се провежда от следовател.

Докато полицай Д.С. изпълнявал служебните си задължения по охрана на обществения ред в селото, П. Д. го полял с бензин, като многократно се опитвал да го възпламени със запалка.

В последвалата схватка между двамата служителят на реда успял да изтръгне горящата запалка от ръцете на злосторника пред погледите на множество жители на селото.

П.С.Д. е задържан от органите на МВР и днес ще му бъде повдигнато обвинение по чл.116 ал.2 от Наказателния кодекс - опит за убийство на полицейски орган, по начин и със средство, опасни за живота на мнозина, и извършено по хулигански подбуди, наказуемо с лишаване от свобода от 20 до 30 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Софийска окръжна прокуратура ще внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража" на П.С.Д. Разследването по случая продължава.



#Вакарел #Ихтиман #нападател #полицейски служител #престъпление #разследване #бензин #запалка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници