Четирима загинали и 17 ранени при взрив в в турската провинция Диарбекир

Четирима загинали и 17 ранени при взрив в в турската провинция Диарбекир
БГНЕС
A A+ A++ A

Четирима души загинаха, а 17 души бяха ранени при взрив снощи в село в населената предимно с кюрди югоизточна част на Турция, заявиха източници от турските сили за сигурност и турското министерство на вътрешните работи, предаде Ройтерс.

Взривът е избухнал около 22.30 ч снощи местно време в окръг Саръкамъш, на около 25 км от най-големия град в областта, Диарбекир, докато бойци на Кюрдската работническа партия (ПКК) качвали експлозиви в малък камион, съобщи турското министерство на вътрешните работи.

Снимка, направена от полицейски хеликоптер и предоставена от ведомството на репортерите, показва огромен кратер в поле, причинен от експлозията.

Електричеството в Саръкамъш е спряно, а жилищата около мястото на взрива са понесли щети, съобщи Си Ен Ен "Тюрк".
Двама от ранените са в критично състояние, казаха източници от силите за сигурност. Очевидци заявиха, че са чули експлозията чак в Диарбекир.

Пожелал анонимност турски представител каза, че са загинали четирима кюрдски бунтовници, предаде Асошиейтед прес.
Взривът последва нападение с кола бомба, извършено по-рано вчера близо до военен обект в Истанбул, при което бяха ранени седем души, както и друг атентат с кола бомба в Диарбекир в сряда срещу турската полиция, когато загинаха трима души, отбелязва Ройтерс.

След снощната експлозия силите за сигурност разположиха контролно-пропускателни пунктове в Саръкамъш и претърсваха автомобилите, които влизаха и излизаха от селото, където избухна взривът.
Турски източници заявиха, че бойците са качвали експлозивите в камиона, защото са искали да извършат с него атентат срещу силите за сигурност.

#взрив #Диарбекир #кюрди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници