Руски хакери са нападнали партията на Ангела Меркел

Руски хакери са нападнали партията на Ангела Меркел
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Група хакери, често нападаща критици на руското правителство, е атакувала Християндемократическия съюз (ХДУ) на германския канцлер Ангела Меркел, съобщи компанията за киберсигурност Trend Micro.

Групата, известна като Pawn Storm, е едно от най-старите хакерски движения, които още са активни. Тя действа още от 2004 г., нападайки военни и дипломатически институции на САЩ и съюзниците им. Според експертите е създадена в Русия.

Миналата година тя успя да получи достъп до някои компютри на Бундестага, това бе първата документирана нейна атака срещу Германия.

Групата често извършва сложни и едновременни нападения срещу корпоративните и личните имейли на целите си. Практиката на хакерите е да създават фалшиви сървъри, на които събират данните, откраднати от личните имейли.

Сред целите ѝ са били НАТО и държавите - членки на алианса, САЩ, руски дисиденти и противници на Кремъл, руски граждани, украински активисти, медии и държавни институции, както и правителствени сайтове на Полша, френската телевизия TV5Monde, както и холандската комисия, която разследва свалянето на полет MH17 над Украйна през 2014 г.

#хакери #Русия #Ангела Меркел #имейли #Бундестаг #комисия #разследване #сървъри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници