Борис Джонсън обеща да ограничи имиграцията след Брекзит

Борис Джонсън обеща да ограничи имиграцията след Брекзит
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нивото на имиграцията във Великобритания след Брекзит ще зависи от нуждите на икономиката, заяви бившият кмет на Лондон и де факто лидер на кампанията за излизане от ЕС Борис Джонсън, цитиран от агенция "Ройтерс".

Имиграцията е основната тревога на гласоподавателите преди референдума на 23 юни, показват социологически проучвания. Хората, които искат да напуснат ЕС, държат да я ограничат, а бизнесът се бои, че това може да попречи на наемането на европейски работници.

"Нямам намислено число и не искам да налагам точни ограничения, но трябва да погледнем всички сектори, нуждите на икономиката и къде би била полезна миграцията", каза Джонсън по време на обиколка в югозападна Англия. "Бих създал система, в която всеки случай ще бъде оценяван спрямо евентуалните ползи и ще бъде наложен контрол."

Премиерът Дейвид Камерън, който агитира за оставане в ЕС, е обект на тежки критики заради неизпълненото си обещание от 2010 г. да намали броя на имигрантите до под 100 000 души годишно. Според официалните данни сега във Великобритания пристигат три пъти повече хора.

Джонсън, който все по-често бива спряган за наследник на Камерън начело на торите, обвини премиера, че е излъгал народа. Той подчерта още, че е по-важно да се контролира кой идва във Великобритания, вместо да се гледат числата.

 

 

 

 

 

 

#Борис Джонсън #кмет #Лондон #Великобриатния #Брекзит #имиграция #бизнес #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници