Новата първа дама на Франция – неомъжена, работеща майка

Новата първа дама на Франция – неомъжена, работеща майка
Новата първа дама и Франсоа Оланд са се запознали преди 23 години, когато тя е била политически репортер. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Новата първа дама на Франция Валери Трирвильор с радост ще играе поддържаща роля, но над всичко иска да продължи да работи като журналист и да се грижи за децата си.

47-годишната дама, с която новоизбраният президент на Франция Франсоа Оланд няма брак, има амбицията да съчетае церемониалната роля на първа дама с дългогодишната си кариера в медиите, както и да се грижи за трите си деца в тийнейджърска възраст, коментира „Ройтерс“, цитирана от „Дневник“.

Валери Трирвильор е репортерка от в. „Пари мач“ и засега е замразила дейността си.

Новата първа дама настоява, че да бъде знаменитост, е по-скоро задължение, отколкото амбиция, и може да попречи на простичките удоволствия от живота, като например да се разходи незабелязана до местния пазар.

„Да бъдеш първа дама, значи да играеш поддържаща роля. Не търся известност и не искам да насочвам прожекторите към мен“, заявява Валери Трирвильор.

Тя се снима с хората и раздава автографи с удоволствие, но признава, че не разбира защо хората се държат така.

Новият френски президент официално се разделя с майката на четирите си деца Сеголен Роаял през 2007 г., след като тя губи президентските избори срещу Никола Саркози.

Новата първа дама и Франсоа Оланд са се запознали преди 23 години, когато тя е била политически репортер.

„Любовта между нас започна далеч преди той да се кандидатира за президент“, споделя Валери Трирвильор.

Тя разказва, че единственият повод, когато е носила дизайнерска рокля, е бил приемът в Елисейския дворец при президента Франсоа Митеран. Роклята е била взета назаем.

Сега Валери Трирвильор трябва да заеме мястото на певицата и бивш супермодел Карла Бруни, която се ожени за Никола Саркози, след като той стана президент.

„Тъй като няма официално описание на длъжността първа дама, трябва да си го измисля сама в процеса на работа“, смята тя.

В свободното си време новата първа дама обича да плува по 2 км на ден, но вече няма време, споделя тя.

Журналистката си спомня с удоволствие за времето, когато заедно с Франсоа Оланд са имали време да се разходят из провинцията или да лежат на дивана през телевизора в неделя вечер.

„Искам да работя и трябва да работя“, казва Валери Трирвильор. Тя допълва, че от нея зависи да има пари в семейството й, а работата й дава чувство за удовлетвореност.

#Валери Трирвильор #Първа дама #Франсоа Оланд #Никола Саркози #Карла Бруни #Сеголен Роаял #Франция #избори #президентски избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници