Битите младежи от Раднево: За такъв опит за убийство трябва доживотен затвор

Битите младежи от Раднево: За такъв опит за убийство трябва доживотен затвор
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Цветелин Кюстендилски и Георги Николов вчера бяха изписани от болницата. Най-тежко пострадалият младеж, който претърпя операция, продължава да се възстановява в болницата. Цветелин и Георги са с цепнати глави и хематоми.

„С бухалки, колове и ножове ни биха“, разказаха двамата пред бТВ. Те си спомнят, че колата с ромите била в тяхното платно, спорът бил дали тя да отстъпи 2 м назад, за да даде път на колата с тримата младежи. Сурай слязъл от колата си и отишъл да се разправя. Цветелин и Георги признаха, че тогава е имало размяна на удари. 

Салим пръв ударил Георги, той обаче слязъл от колата, отвърнал и го погнал през близка градинка. Там се спънал и се отказал повече да го гони.

„Постъпих дори джентълменски и го оставих да си стигне до колата“, разказва младежът.

После ромският тартор събрал подкрепление и дошъл да мъсти. ''За такъв опит за убийство трябва смъртна присъда, но понеже у нас няма, тогава доживот,'' отсече Георги.

Младежите отричат да са имали предишни отношения с ромите, които да разчистват. Познавали обаче някои от фитнеса, където тренират, защото Раднево е много малък град и няма как да не се знаят. 

Сурай, който е баща на биячите, е тартор на ромската махала. По никаква причина не сме имали контакт с това лице, възмутиха се двамата от твърдения, че те били замесени в наркотици и делели нещо с него. Чували сме твърдения, че той с това се занимава, няма как да знам, само предполагам, обясни Николов. 

Знаели и за политически връзки - осигурявал гласове на определени партии.

#роми #Раднево #бой #автомобил #Георги Николов #партии #махала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници