Пребиха художничка, нарисувала скандален портрет на Тръмп

Пребиха художничка, нарисувала скандален портрет на Тръмп
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Художничка, нарисувала скандален портрет на Доналд Тръмп, представящ го гол, беше нападната и пребита от симпатизант на милиардера, съобщава в. "Кориере дела сера".

24-годишната Илма Гор показа картината с голия Тръмп по-рано тази година. Творбата си тя нарече "Да върнем величието на Америка". Такъв е и кандидат-президентският лозунг на милиардера Тръмп. Творбата беше изложена в галерията "Мадокс" в Лондон. Любопитното е, че самият милиардер не е позирал за Гор, а тя го е нарисувала напълно гол, така както си го представяла, съобщава БГНЕС.

Резултатът беше, че голият Тръмп е нарисуван с миниатюрен член, което скандализира негови поддръжници, докато негови противници не спестиха шегите си по негов адрес.

Картината като цяло породи полемика в САЩ и американски галерии забраниха тя да бъде излагана. Някои социални медии също забраниха тя да бъде показвана в тях. 

Накрая привърженик на милиардера я нападнал пред дома й в Лос Анджелис. Той я ударил няколко пъти, докато викал "Тръмп 2016 г.". След нападението Илма Гор публикува снимки на насиненото си лице в профилите си в социалните мрежи.

Атаката не отказва Илма от изкуството и тя споделя, че иска да нарисува картина на голия Тед Круз, въпреки че той се оттегли от надпреварата за президентската номинация на американските републиканци.

#САЩ #Доналд Тръмп #изкуство #галерии #милиардер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници