Десет автобуса с българи не могат да напуснат Корфу заради гръцката стачка

Десет автобуса с българи не могат да напуснат Корфу заради гръцката стачка
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Кризисен щаб във връзка с общата стачка на най-големите профсъюзи в Република Гърция е сформиран в българското посолство в Атина и в консулството ни в Солун, съобщиха от МВнР.

В резултат на стачката, която засяга морския транспорт в страната, има сигнали за блокирани български граждани на няколко гръцки острова. 

На 7 май българското посолство проведе разговори с отдела за борба с кризите на гръцкото външно министерство и с министерството на търговския флот, които уведомиха следното: Възможно е стачните действия на работещите в морския транспорт да бъдат прекратени в неделя, 8 май, вечерта, с 24 часа по-рано от първоначално обявеното.

Дотогава единствената възможност за българските граждани да напуснат гръцките острови, е да използват самолетен транспорт, където има такъв. Гръцките власти са предприели действия за увеличаване на полетите от острови към Атина и Солун.

Българското посолство в Атина и консулството в Солун са в постоянна връзка с гръцките власти с цел оказване на своевременно съдействие на засегнатите граждани и разрешаване на създалата се ситуация.

Българските граждани могат да се свържат със задграничните ни представителства в Гърция на следните телефони: Посолство на Република България в Атина

Тел.: +30 6937 096 220

Генерално консулство на Република България в Солун Тел.: +30 6973330133, припомня БГНЕС.

#Гърция #Атина #Солун #стачка #Корфу #българи #власти #граждани #профсъюзи #МВнР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай