Клинтън и Тръмп са най-малко одобряваните кандидати за президент в историята на САЩ

Клинтън и Тръмп са най-малко одобряваните кандидати за президент в историята на САЩ
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Почти сигурните съперници за президентската позиция в САЩ Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп са масово неодобрени от болшинството американци, пише АФП.

Близо две трети (65%) от гласоподавателите имат отрицателно мнение за милиардера-републиканец, а по-малко от четвърт (24%) го виждат в позитивна светлина. Това сочи ново социологическо проучване, поръчано от „Уол Стрийт Джърнъл” и телевизионната мрежа Ен Би Си.

Клинтън среща неодобрението на 56% от анкетираните, а само 32% я харесват.

В конкурентно проучване на Си Ен Ен, строителният предприемач и бившата първа дама нямат доверието съответно на 56% и 49% от анкетираните.

Тръмп няма как да не е настроил сериозна част от електората срещу себе си с обидите по адрес на жените, мексиканците и мюсюлманите.

В лагера на демократите 68-годишната Клинтън, която е достатъчно опитна и политически коректна, сякаш не може да накара много хора да я припознаят.

Същевременно двамата са убедителни водачи в предварителните избори на двете големи партии.

Състезавайки се срещу още 17 кандидати за номинацията на Републиканската партия, на Тръмп реално е бил нужно одобрението на малък фрагмент от американското общество, за да спечели.

Хилъри Клинтън пък нямаше почти никакви опоненти, освен Бърни Сандърс.

Доверието към Тръмп и Клинтън също така е ниско, тъй като те са изключително познати лица и хората е по-възможно да имат крайно мнение за тях, заяви Зайно.

Клинтън най-напред беше първа дама на съпруга си Бил по време на двата му мандата като президент от 1993 до 2001 година, после беше сенатор от Ню Йорк между 2001 и 2009г., както и държавен секретар по време на първия мандат на Обама между 2009 и 2013 година.

Тръмп е известен като заможен строителен предприемач още от 80-те години на миналия век, а в последното десетилетие се прочу с телевизионните си програми.

 

 

 

#Хилари Клнтън #Доналд Тръмп #президент #избори #САЩ #електорат #обиди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници