Сирийската армия временно прекратява бойните действия в Алепо

Сирийската армия временно прекратява бойните действия в Алепо
A A+ A++ A

Северозападният град в Сирия Алепо влезе в режим на тишина, след едноседмичните боеве, които се водиха там. Това стана възможно след като се договориха тази нощ САЩ и Русия. Прекратяването на огъня в Алепо може да стане повод за възобновяване на междусирийските преговори в Женева. 

Както стана известно от официалното изявление на сирийското военно командване, режимът на прекратяване на огъня в северната столица, както е известен още Алепо, влезе в сила в полунощ. Всъщност новината беше потвърдена пред БНР лично от руския генерал Игор Конашенков в Латакия.

През последните дни Алепо, който се намира на около 70 километра от Латакия, стана арена на ожесточени сражения между сирийските правителствени части и терористичните формирования на Джебхат ан Нусра. Фактически днес Алепо е разделен на две части – западна, където живеят християните и останалото мирно население, което е под контрола на сирийките военни части, и изтночна – където са радикалните ислямистки формирования. Тяхната логистична мрежа е разположена в близост до турско-сирийската граница.

#Алепо #армия #тишина #САЩ #Русия #Женева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници