''Аликс Партнърс'' публикува доклада си за КТБ

''Аликс Партнърс'' публикува доклада си за КТБ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Нашият анализ на търговската дейност на КТБ от 2009 г. насам показва широкото и зползване на кредитите към клиенти-кредитополучатели като канал за финансови средства, за да бъдат неправилно и/или неправомерно извлечени от Банката,'' се посочва в доклада.

"Банката също се занимава и/или е ангажирана в редица инвестиционни решения и търговски дейности, които не са били в полза на собствените финансови интереси на Банката, но са предназначени за подпомагане на определени сътрудници и свързаните лица.

На няколко пъти тези дейности са довели до значителна сума средства, които изтичат от КТБ и които сме разгледали в контекста на процеса по възвръщането". По данни на "Аликс Партнърс" кредитният портфейл на КТБ се състои от 243 корпоративни клиенти с 472 неизплатени заема. Според одиторите постижимо е възстановяването на не повече от 800 милиона лева.

"Прогнозата за общите възстановявания на този етап е спекулативнa, предвид броя на нещата, които трябва да се случaт. Сегашната ни оценка на постижими възстановявания по отношение на основните търговски групи е 600-650 милиона лева, плюс около 150 милиона лева от заеми на малки търговски дружества и други, общо 750-800 милиона лева, което би могло да бъде реализирано за 12-месечен период с комбинация от договорени споразумения и определени изпълнителни действия", се казва в доклада.

#банка #сделки #КТБ #Аликс партнърс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници