Безплатна ваксинация на кучета и котета във фондация ''Четири лапи'' на 30 април

Безплатна ваксинация на кучета и котета във фондация ''Четири лапи'' на 30 април
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По повод деня на ветеринарния лекар, 30 април, от днес до събота от фондация „Четири лапи“ ще поставят безплатно микрочип и ваксина на всяко куче, доведено в клиниката на организацията в столичния кв. Банкя. За котките пък е предвидено безплатно поставяне на ваксина.

По този начин от българския клон на междуранодната организация за защита на животните се надяват да обърнат внимание върху отговорното отглеждане на домашния любимец, съобщиха от организацията.

„Редовната ваксинация и идентификацията с микрочип са сред първите неща, които всеки собственик на домашно куче трябва да направи, за да гарантира както здравето на своя домашен любимец, така и неговата сигурност при кражба или изгубване,“ обяснява д-р Марина Иванова, директор на „Четири лапи“ за България.

„Също така, масовата и задължителна идентификация с микрочип е единственият начин да бъде предотвратено изоставянето на домашни кучета, което е основната причина за наличието на бездомни четириноги.“ От „Четири лапи“ припомнят, че от тази година поставянето на микрочип е задължително за всички домашни кучета, а гратисният период, след който ще бъдат налагани глоби, изтича в началото на 2017.

Също така, за всяко куче с микрочип не се дължат такси в годината на поставяне на чипа. Ветеринарният лекар, поставил чипа, е задължен да въведе данните за кучето и неговия собственик в интегрираната информационна система на Българска агенция по безопасност на храните.

#фондация #ветеринарен лекар #ваксини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници