Петролът заличи солидното си поскъпване след данните за повишени петролни запаси в САЩ

Петролът заличи солидното си поскъпване след данните за повишени петролни запаси в САЩ
БГНЕС
A A+ A++ A

Цените на петрола парираха изцяло днешните си добри печалби и дори излизат на лека загуба в рамките на деня, след като данни на Енергийната информационна агенция (EIA) показаха по-голямо от очакваното повишение на седмичните американски петролни запаси.

Според EIA запасите на суров петрол в САЩ са нараснали през седмицата до 22-ри април с 1,999 млн. барела до общо 540,6 млн. барела при средни прогнози за повишение с около 1,5 млн. барела, съобщава БНР.

По-рано през деня фючърсите на американския лек суров петрол и на петрола сорт брент нараснаха с над 2% до нови най-високи нива за настоящата година в резултат на оповестени снощи данни на Американския петрол институт, показващи изненадващо понижение на петролните запаси в САЩ с 1,1 млн. барела през последната седмица.

Фючърсите с доставка през юни на американския лек суров петрол пробиха за кратко над психологическото ниво от 45 долара за барел, достигайки връх от 45,18 долара за барел, докато аналогичните фючърси на петрола сорт брент се повишиха до 47,05 долара за барел, като и двата типа фючърси достигнаха най-високи нива от първата половина на ноември 2015-а година.

След по-силните от очакваното данни на EIA обаче, фючърсите на американския лек суров петрол върнаха рязко обратно под 44,00 долара за барел и вече се търгуват с понижение от 0,32% в рамките на деня около 43,90 долара, докато тези на петрола сорт брент паднаха обратно под 46 долара за барел и се търгуват близо до вчерашното ниво на затваряне на пазара около 45,75 долара за барел.

Според последното проучване на EIA, запасите на бензин в САЩ нараснаха през последната седмица с 1,6 млн. барела, докато запасите на дестилатни горива се понижиха с 1,7 млн. барела.

Енергийната информационна агенция също така отбеляза, че производството на суров петрол в САЩ продължава да се понижава, като е спаднало през последната седмица с 0,16% до 8,938 млн. барела на ден от 8,953 млн. барела седмица по-рано и вече е доста под ниско от връх от близо 9,7 млн. барела, достигнат през април 2015-а година.

#цени на петрол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници