Австрия затяга законите за мигранти и вдига ограда по границата с Италия

Австрия затяга законите за мигранти и вдига ограда по границата с Италия
БГНЕС
A A+ A++ A

Австрийският парламент прие нов пакет от закони за мигрантите, идващи в страната. Тези закони са и едни от най-строгите в Европа, предадоха АФП, ТАСС.

В рамките на новите мерки правителството ще може да обявява извънредно положение заради мигрантската криза и ще може да отхвърля още на границата голяма част от подаваните молби за убежище, включително и на бежанци, идващи от страни с военни конфликти като Сирия.

В същото време алпийската република ще вдигне дълга 400 метра ограда на граничния с Италия прохода Бренер, ключова пътна артерия между Италия и северната част на Европа. Отделно Австрия ще изгради 5 контролни пункта и ще спира за проверка всички влакове, които идват от юг, реши регионалното управление на МВР, цитирано от австрийската агенция АПА. Виена ще изпрати също 250 полицаи за охрана на границата с Италия, като при необходимост ще увеличи техния брой.

Италианското Министерство на външните работи окачестви като неприемливи тези едностранни мерки на Виена. Загриженост изрази и Брюксел.

#мигранти #ограда по границата #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници