Австрия върна контрола по границата с Унгария

Австрия върна контрола по границата с Унгария
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Австрия върна контрола по границата си с Унгария, предадоха Асошиейтед прес и БТА. Полицаи са започнали проверки на транспорта на граничния пункт Никелсдорф, на който се падна осонвната част от наплива на бежанци миналата година. Те "филтрират" целия поток, влизащ в Унгарията по аутобан А4, свързващ Будапеща с Виена, предаде ТАСС.


Движението към Австрия се извършва само в едното платно, всички камиони се отклоняват към пункта за проверка, заради което са се образували задръствания и шофьорите се налага да чакат около час. За контрол на "зелените" участъци от границата в района на Никелсдорф са привлечени войници.

Австрийската полиция заяви, че започналите от днес проверки имат за цел да не допуснат нелегално преминаване на границата и трафик на мигранти към Австрия и други страни от Европейския съюз. Подобни опити са намалели, откакто страните по т.нар. Балкански миграционен маршрут затвориха границите си за мигранти в началото на годината. Австрийската полиция не уточни за колко време ще остане в сила новият граничен контрол.

 

#Австрия #Унгария #граници #контрол #мигранти #Европейски съюз #балкански маршрут

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници