Няма да има блокада на границата с Гърция

Няма да има блокада на границата с Гърция
БГНЕС
A A+ A++ A

Взе се решение, че няма да има блокада на границата с Гърция. Това заяви на брифинг министърът на транспорта Ивайло Московски.

Московски обясни, че този компромис от страна на превозвачите ни се прави за последен път. Те съвместно с други браншове, сред които и туристическия, се присъединяват към декларация, която е ултимативна, по думите на министъра на транспорта. Декларацията ще съдържа изявления от организации от транспорта и туризма. Тя ще отправи призив към Гърция, че, ако отсега нататък се допусне незаконно блокиране на границата по каквато и да е тема и причина, целият български бизнес ще блокира също границата. Така ще се получат реципрочни действия на гръцките.

„Към настоящия момент се постигна компромис. Превозвачите влязоха в положение и приеха да отстъпят в името на това границата да функционира нормално и българските и гръцките граждани да пътуват свободно”, каза Московски и предупреди, че това е последен компромис, който нашите превозвачи правят. От името на премиера Бойко Борисов, Ивайло Московски изказа благодарности към асоциациите в транспорта и туризма. Те проведоха среща в Министерски съвет с премиера Борисов.

#Московски #превозвачи #блокиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници