Прокуратурата: Арестуваният Павел Александров сключил неизгодни сделки за близо половин милион лева

Прокуратурата: Арестуваният Павел Александров сключил неизгодни сделки за близо половин милион лева
БГНЕС
A A+ A++ A

Арестуваният директор на Фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров е сключил договор със своя приятелка - Маргарита Мунос, собственичка на апартамент във Франция, в който били настанявани изпратени за лечение деца. Тя е получила 200 хил. лева от фонда под формата на наеми, като прокуратурата е установила, че наемната цена била многократно повишена спрямо пазарните във Франция. Във всички останали държави децата са били настанявани в българските посолства. Това каза ръководителят на спецапелативната прокуратура Даниела Попова, цитирана от БТА.

Освен това Павел Александров сключил договор с посредническа фирма, която единствена имала право да превозва деца за лечение в Турция. На фирмата били платени 250 хил. лева.

Друга нередност, която разследващите установили е, че за спешните случаи Александров се консултирал с трима конкретни лекари, които винаги насочвали децата за лечение в болниците, от които са. Тримата експерти, чиито имена засега прокуратурата не съобщава, са дали по около 100 становища, като за всяко от тях са получили по 35 лева. Всички останали експерти в списъка са ползвани най-много веднъж или два пъти.

#Павел Александров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници