Белият дом не вижда надежда за Сирия

Белият дом не вижда надежда за Сирия
Представителят на Белия дом призна, че САЩ се отнасят крайно скептично към изгледите Башар Асад да изпълни условията в плана на Анан. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Може би е време светът да признае, че настоящият му подход към насилието в Сирия се е провалил, заявиха от администрацията на американския президент Барак Обама.

В най-категоричното си изявление досега Белият дом посочва, че не вижда особени надежди за примирието, договорено от пратеника на ООН Кофи Анан, предаде АП, цитирана от Дарик.

Прессекретарят на Белия дом Джей Карни отбеляза, че ако сирийският режим продължава да се отнася пренебрежително към примирието, САЩ и други страни трябва да се опитат да приложат други мерки за оказване на натиск върху сирийския президент Башар Асад, включително в Съвета за сигурност на ООН.

САЩ смятат, че мирният план на Кофи Анан буксува, и не изключват това да се наложи въпросът да бъде разгледан отново в Съвета за сигурност на ООН, заяви Карни, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Продължаваме да се надяваме планът на Анан да се увенчае с успех и се стараем да го подпомагаме по всякакъв начин, но няма да отречем, че засега той не постига целите си“, каза още прессекретарят.

Ако режимът продължава да демонстрира непреклонност, международната общност ще трябва да признае поражението си и да работи за отстраняване на сериозната заплаха за мира и стабилността, която създава режимът на Асад, допълва БТА.

Ако това стане, ние ще работим с партньорите си в Съвета за сигурност, а при необходимост – и извън него, включително с групата „Приятели на Сирия“ и други държави, които подкрепят сирийския народ, подчерта Карни.

Представителят на Белия дом призна, че САЩ се отнасят крайно скептично към изгледите Башар Асад да изпълни условията в плана на Анан.

#Белият дом #Барак Обама #президент #САЩ #ООН #Кофи Анан #Сирия #Башар Асад #Джей Карни #Съвета за сигурност #Приятели на Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници