Над 14 000 души ще присъстват през юни на първия Национален учителски събор в София

Над 14 000 души ще присъстват през юни на първия Национален учителски събор в София
A A+ A++ A

На 19 юни в столичната зала "Арена Армеец" ще се проведе първият Национален учителски събор. Това стана ясно по време на започналата в Ловеч тридневна работна среща с началниците на регионалните инспекторати по образование в страната, на която се обсъждат предстоящите държавни зрелостни изпити, националното външно оценяване и промените, свързани с новия закон за образованието.

Учителски събор у нас е имало още през 70-те години на 19-ти век, когато е взето решението за разделяне на образователната система на начална и прогимназиална. Тогава са били приети и първите учебни планове и програми, посочи Асен Александров, съветник на министъра на образованието и науката Меглена Кунева, и поясни целите на предстоящия събор.

"Отваряне на образователната система към потребностите на обществото и повишаване на общественото признание на учителската професия. Създаване на обща визия за осъществяване на образователните промени, осигуряване на подкрепа от НПО, синдикати, родителски организации и медии за осъществяване на промените, популяризиране на учителската протфесия, представяне на новите и основни моменти от държавните образователни стандарти", заяви Кунева.

Асен Александров допълни, че на Националния учителски събор ще присътват над 14 000 учители, директори и експерти в областта на образованието.

#учители #събор #София #образование

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници