Сирийската опозиция обяви контранастъпление срещу правителствената армия на Сирия

Сирийската опозиция обяви контранастъпление срещу правителствената армия на Сирия
БТА
A A+ A++ A

Въоръжените формирования на сирийските опозиционни групи обявиха началото на контранастъпление срещу правителствените сили на Дамаск заради „обстрелването на разселените лица и бомбардировките срещу жилищни квартали“, предава Deutsche Welle. Документът беше подкрепен от редица влиятелни групи, сред които „Свободната сирийска армия“ и бунтовническата организация „Джаиш ал Ислам“ („Армия на исляма“).

Междувременно лидерът на „Джаиш ал Ислам“ Мохамед Алуш, който е и един от главните преговарящи в Женева, призова за настъпление срещу армията на Башар Асад. „Не вярвайте на този режим и не очаквайте милост от него. Убивайте ги. Убивайте ги навсякъде!“, написа Алуш в пост в социалната мрежа „Туитър“.

В последните дни постъпва информация за интензивни военни действия на правителствената войска в района на втория по големина сирийски град Алепо. Поради тази причини се появиха опасения, че Дамаск се подготвя да възстанови контрола над града – въпреки примирието, което е наложено в близкоизточната държава.

#контранастъпление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници