Си Ен Ен: Саудитска Арабия заплашва Обама с продажба на активи за стотици милиарди

Си Ен Ен: Саудитска Арабия заплашва Обама с продажба на активи за стотици милиарди
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Саудитска Арабия заплашва администрацията на президента на САЩ да разпродаде американски активи на стойност 750 милиарда долара.

Целта на Рияд е да накара Обама да попречи Конгресът на САЩ да одобри законопроект, позволяващ американски съдилища да съдят саудитското правителство за причастност към терористичните атаки на 11 септември 2001, съобщи Си Ен Ен, цитирана от БГНЕС.

Според информация на телевизията представители на Пентагона и на Държавния департамент провели поверително няколко срещи с членове на американския Конгрес и ги предупредили за извънредно тежките икономически и финансови последствия от подобен законопроект.

Одобряването му би позволило запориране на банкови сметки и на други активи на Саудитска Арабия на територията на САЩ. За това при появата на реална заплаха Рияд щял просто да разпродаде тези активи, включващи американски ценни книжа.

За това администрацията на Обама била предупредена от външния министър на саудитското кралство Адел ал Джубейр при визитата му във Вашингтон миналия месец, уточнява Си Ен Ен.

 

 

#Саудитска Арабия #САЩ #активи #банкови сметки #запор #ценни книжа #министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници