Протестите в Скопие се разрастват

Протестите в Скопие се разрастват
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протести в Македония имаше и тази нощ, след като вчера следобед президентът Георге Иванов заяви в обръщение, че няма да отмени решението си за амнистия на всички политици, замесени в аферите, които станаха публични от незаконно записани телефонни разговори. 

Снощи демонстрациите бяха най-многолюдни от началото на протестите досега. Автобуси от цялата страна пристигнаха за контрапротест, организиран от привърженици на ВМРО-ДПМНЕ.

На заявката за многохиляден протест полицията отговори с метални огради и бронирана техника часове преди началото на демонстрацията. А в уречения час хиляди се събраха пред сградата на спецпрокуратурата. Исканията останаха традиционни – разследванията срещу политици да продължат.

Протестът премина през всички обществени сгради, които предишните вечери на протести бяха щурмувани от демонстрантите, като канцеларията на президента например.
По-късно протестът стигна пред сградата на парламента, където демонстрантите бяха посрещнати от метални ограждения, десетки полицаи и водни оръдия.

След като не можаха да преминат през барикадата, протестиращите изляха гнева си върху Триумфалната арка. И продължиха из централните улици на Скопие, достигнаха до площад „Македония” и Каменния мост, където срещнаха блокадата на полицията. Множеството стигна до сградата на Министерския съвет и там бяха посрещнати от плътни кордони от силите на реда. Скоро обаче полицията отстъпи.



#Скопие #протести #президент #Македония #ВМРО #полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници