Иван Иванов: Ако хората искат качествена вода без прекъсване, това изисква инвестиции

Иван Иванов: Ако хората искат качествена вода без прекъсване, това изисква инвестиции
БГНЕС
A A+ A++ A

Ако се разгледа по-високата цена на водата за София, ще се окаже, че тя се повишава с по една стотинка на година и това трябва да се има предвид от всички, които твърдят, че има сериозно поскъпване на цената на водата. Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов пред журналисти, преди заседание на парламентарната комисия по енергетика.

Според Иванов, ако хората искат да пият качествена вода и да няма прекъсване на водоснабдяването, трябва да знаят, че това изисква определени инвестиции. Председателят на регулатора натърти и на това, че в „Софийска вода” има не само управа на дружеството, а там работели и стотици български граждани и то най-често на много ниска заплата. „Трябва да предвидим възможност и техните заплати да нараснат, така както растат заплатите на всички български граждани”, допълни Иван Иванов.

На вчерашното заседание на КЕВР стана ясно, че се очаква цената на водата в София да се повиши от 1 май, като тя ще е валидна за осем месеца - до края на годината.

Окончателно решение за цената на водата в София предстои да се вземе на закрито заседание на регулатора на 28 април. Според законодателството новите цени влизат в сила от началото на месеца, следващ решението на КЕВР.

#Иван Иванов #КЕВР #цена на водата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници