Радан Кънев поиска оставката на Московски заради корупционния скандал в ДАИ

Радан Кънев поиска оставката на Московски заради корупционния скандал в ДАИ
БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на транспорта Ивайло Московски трябва да подаде оставка заради корупцията в дирекция “Автомобилна инспекция”. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев, цитиран от БГНЕС.

Според Кънев до момента никой не е поел политическа отговорност за действията на председателя на ДАИ Цветлин Цветанов.

Московски трябва да подаде оставка, защото отадвна е имало информация за корупционни дейности и не е имало никаква реакция от страна на Министерство на транспорта. След ареста на Цветанов пък той се е оказал “политическо сираче”, защото всички са прехвърляли отговорност за назначаването му.

Атанас Атанасов представи няколко сигнала, които са насочени още преди месеци срещу работата на Цветанов. Първият сигнал е бил на Национално сдружение на българските превозвачи, а вторият сигнал е на Кънчо Димитров, който е бил началник на областния отдел на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” за град София. Атанасов заяви, че в ДАИ е имало две корупционни схеми едната е обслужвала ГЕРБ, а другата ДПС. Той дори предположи, че тези от ДПС са натопили хората на ГЕРБ.

Кънев обясни, че според техни наблюдения на издаването на разрешителни за превоз на товари от Благоевград, Хасково и Видин, става ясно, че Цветанов е създал “модел за партийно овладяване на бизнеса”. Според него същата схема работи и в ДФ “Земеделие”, Агенция пътна инфраструктура и др.

Спирането на скандални обществени поръчки от управляващите е „несръчна ПР акция”, каза Кънев и добави, че не се правят никакви реални действия, защото след това работата по тези поръчки продължава. Такива примери има във Варна, например, като след проверка на скандалните поръчки за почистването на града, те са задвижени. Затова, според него, е важно да се промени моделът.

Кънев коментира и кандидатурата на Найден Зеленогорски за президент като посочи, че “гледа със симпатия всеки път, когато Зеленогорски се кандидатира за нещо”. Попитан дали ще подкрепи промените в Закона за МВР и намеренията на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова за реформи, Кънев посочи, че може да я подкрепи стига да има гаранции, че между първо и второ четене на закона ще бъдат направени необходимите промени.





#Московски #оставка #корупция #ДАИ #Радан Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »