Лестър продължава похода към историческа първа титла

Лестър продължава похода към историческа първа титла
A A+ A++ A

Лестър постигна поредна победа в английската Висша лига, този път с по-убедително изражение – 2:0 – като продължава да лети към титлата и да отказва да се подчини на всякаква футболна логика.

Джейми Варди отново е големият герой за „лисиците“, след като именно той отбеляза така ценните попадения за успеха на гости на Съндърланд. Даниел Дринкуотър с феноменално подаване от около 30 метра изведе Варди на пространство в противниковата половина. Нападателят нахлу в пеналтерията и с прецизен изстрел по диагонала не остави шансове на вратаря на домакините – 0:1.

Лестър бе на път да запише пета поредна победа с минимално цифрово изражение, но в 96-ата минута Варди отново отбеляза и фиксира крайното 0:2, с което да подпечата победата на „лисиците“ в последните секунди на двубоя.

Варди вече има 21 гола през сезона във Висшата лига и изостава само с 1 от съотборника си в националния отбор Хари Кейн, чийто Тотнъм приема Манчестър Юнайтед в дербито от неделния ден от програмата на 33-ия кръг.

Лестър продължава да бъде убедителен лидер със 72 точки – 10 повече от Тотнъм, който все пак още не е изиграл двубоя си от кръга. Съндърланд остава точно под чертата на изпадащите с 27 пункта на 18-та позиция.  

#Лестър #Висша лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници