Nokia започва да съди HTC, RIM и Viewsonic в Щатите и Германия

Nokia започва да съди HTC, RIM и Viewsonic в Щатите и Германия
A A+ A++ A

Нови битки ще бъдат добавени към патентните войни на които сме свидетели през последните месеци, след като Nokia обяви, че започва дела за нарушени патенти срещу HTC, RIM и Viewsonic в Германия и Щатите. Причината за съдебните мерки са 45 патента на Nokia като те ще бъдат разпределени в 5 отделни дела - срещу HTC в щатската международна търговска компания; срещу HTC и Viewsonic във федералния съд на щата Делауер; срещу HTC и RIM в регионалния съд на Дюселдорф и срещу трите компании в съдилищата на Манхайм и Мюнхен.

Става дума за патенти свързани със създаването на антени с двойни функции, управлението на енергопотреблението и модемите с повече режими на работа. В софтуерно отношение засегнатите патенти са свързани с магазините за приложения, мултитаскинг, навигация, динамични менюта, криптиране на информация, изтегляне на електронна поща в мобилно устройство и изобразяване на разменени съобщения в последователен вид.

Компанията коментира, че има обширно портфолио от патенти и вече е лицензирала 40 компании за използването на тези, които се смятат за такива с особено значение за стандартите. Опитала се е да избегне съдебните преследвания в този случай, но се е наложило да прибегне до тях, за да спре незаконното използване на интелектуалната собственост на компанията.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници