Борисов ядосан от жълтия картон за реформата на Бъчварова, сипе упреци и срещу своите от ГЕРБ, и срещу коалиционните партньори

Борисов ядосан от жълтия картон за реформата на Бъчварова, сипе упреци и срещу своите от ГЕРБ, и срещу коалиционните партньори
БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че е неприятно изненадан от проваленото гласуване на промените в Закона за МВР в парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност. С отхвърлянето на проекта в сряда вътрешната комисия на практика даде жълт картон на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова. Борисов в прав текст разкритикува депутатите от собствената си партия за гафа, но не скри упреците си и към коалиционните партньори.

"Защо да са против тези, които са на улицата полицаи, пожарникари, граничари, тези, които са на терен, да са първа категория, които носят рисковете, които са всеки ден под опасност, износват се, изхабяват се и тези, които си седят в кабинетите си като мен, да са трета категория. За това ли сме против? Искаме да запазим чантаджиите?", коментира министър-председателят.

Той призна, че има пробиви в коалиционното поведение, като упрекна и своите хора в парламента. "Но да не стане така, че ако продължат в този дух, ще станат едни избори и тогава може тези, които са в парламента, никой да не е там. Да имат едно наум и аз се надявам, че депутатите от ГЕРБ много бързо ще се организират, за да го внесат и да влезе в парламента между първо и второ четене. Това ще е тестът за ГЕРБ", заяви Борисов по БНР.

Премиерът даде висока оценка за координираните действия на институциите в борбата с корупцията по високите етажи на властта. Има едно много положително раздвижване, направено тук в МВР, ДАНС, прокурорите, защото работят много активно, коментира той.

Неуспехът на законопроекта за промените в Закона за МВР при разглеждането му в парламентарната вътрешна комисия не го обрича да не мине в пленарната зала, но изложените аргументи водят към разширяване на дебата, заяви по-късно Цветан Цветанов, председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

В сектор „Сигурност“ трябва да изолираме личните моменти и да се фокусираме върху това да направим системата по-устойчива, подчерта Цветанов по БНР. "Нямам полемика с абсолютно никого. Има принципни неща, които трябва да се обсъдят, защото системата трябва да бъде устойчива. Убеден съм, че можем да постигнем разумни компромиси, за да бъде подкрепен законопроектът и от други парламентарни групи", изрази увереност Цветан Цветанов.

#реформа в МВР #Бъчварова #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници