Три четвърти от компаниите у нас са отчели ръст на бизнеса си за миналата година

Три четвърти от компаниите у нас са отчели ръст на бизнеса си за миналата година
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

77% от компаниите у нас са отчели ръст на бизнеса си за миналата година. Това сочи изследване на водеща косултантска компания у нас. Основната причина, която изтъкват фирмите е политическата и социална стабилност в България и съживяването на европейската икономика. Кои фирми отчитат ръст и какви специалисти ще се търсят най-много през тази година – вижте в следващия репортаж.

Аутсорсинг компаниите, селскостопанските и фармацевтичните фирми бележат най-висок ръст на бизнеса си у нас. Такъв има и сред тези, които са насочили производството си основно към износ. За миналата година например 77% от компаниите са отчели ръст, сочат данните на проучване за бизнес средата в България.

Прогнозите за тази година са, че безработицата ще намалее още. В момента официалната европейска статистика сочи, че към февруари безработицата у нас е намаляла като е стигнала рекордно ниските 7,4%.

За разлика от нас страни като Франция, Италия и Португалия отчитат безработица в рамките на 10-12%, в Гърция пък тя обхваща 24% от населението.

 

#бизнес #компании #ръст #проучване #безработица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници