Продажбите на Nokia 808 PureView започват този месец първо в Русия и Индия

Продажбите на Nokia 808 PureView започват този месец първо в Русия и Индия
A A+ A++ A

С впечатляващия камерафон Nokia 808 PureView, който все още няма аналог от конкурентен производител по отношение на възможностите на камерата, разчитаща на сензор с резолюция 41МР (ефективни 38MР), се запознахме още през февруари, когато се състоя премиерата му на мобилния конгрес. Тогава Nokia обяви, че продажбите на модела ще започнат през м. май - в първите дни на месеца компанията потвърждава това. Устройството ще се появи първо в Русия и Индия, което не е изненадващо предвид факта, че там Symbian все още се радва на най-голям пазарен дял, а мащабите на страните са огромни.

Nokia 808 PureView е първият смартфон с технологията PureView, която наскоро спечели награда за иновативност от фотографската организация TIPA. Тя разчита на сензор с изключително висока резолюция, специално разработена оптика Carl Zeiss и специални алгоритми за обработка на изображенията, създадени от Nokia. Телефонът може да снима с пълна резолюция или с по-малки размери на кадрите и може да записва 1080р видео с опция за 4х оптично приближение без загуба на качеството. При последното се използват допълнителните пиксели в сензора. Видеото е съпроводено със стереозвук с по-високо качество благодарение на технологията Nokia Rich Recording.

Заедно с анонса за началото на продажбите Nokia обяви и че удължава партньорството си с германските специалисти в оптиката Carl Zeiss, което започна през 2005 г. Засега няма детайли какво да очакваме в бъдеще, но Nokia коментира, че ще е насочено към повече иновации като PureView и подобрения във възможностите на смартфоните да снимат през идните месеци и години.

Снимки в пълна резолюция, заснети с Nokia 808 PureView, можете да намерите тук:
http://www.flickr.com/photos/nokiaofficial/collections/72157629545720673/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници