Яне Янев: Кунева комисар ли е или комисионер?

Яне Янев: Кунева комисар ли е или комисионер?
Яне Янев подчерта, че не е от „лабораторните политици, създадени от спецслужбите“, а проверката на времето е доказала, че РЗС не е ничий проект. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на РЗС Яне Янев нарече лидера на движението „България на гражданите“ Меглена Кунева „лабораторен политик“ и я призова да се определи като комисар или „комисионер“.

„Нека да се определи тя комисар ли е, комисионер ли, банкер ли, лобист ли е, да се знае колко пари получава в борда на директорите в банката „БНП Париба“. Нека обществото да знае има ли и кои са лобистите в обществото“, заяви Яне Янев по Нова телевизия.

Според него Меглена Кунева е „представител на една от най-ортодоксалните комунистически фамилии – Пръмови“, но се прави на „десен лидер и безпартиен кандидат“.

„Тази жена е назначена още от Жан Виденов в Съвета по евроинтеграция“, заяви още Яне Янев.

Той отхвърли обвиненията за „яневизация“ на политическия живот в България.

„Нашият пернишки монарх Георги Първанов не казва истината повече от 10 години. „Яневизацията“ ще бъде, ако стане ясно всичко, което е правил през своите два мандата - от помилването на наркотрафиканти и изнасилвачи, които са страшно скандални случаи, до покровителството на олигарси и кадруването в политиката“, заяви Яне Янев.

Той подчерта, че не е от „лабораторните политици, създадени от спецслужбите“, а проверката на времето е доказала, че РЗС не е ничий проект.

Яне Янев коментира, че Законът за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, който се обсъжда в сряда в Народното събрание, е създал „странна коалиция от всички посткомунистически партии“ - БСП, ДПС, „Синята коалиция“ и „Атака“.

„Те са против закона, защото те персонално се виждат в част от този закон. Такъв закон трябва да има, защото 22 години българският народ иска да види ще има ли възмездие. Никой не им потърси сметка 22 година на тези, незаконно забогателите“, каза Яне Янев.

Лидерът на РЗС обяви, че Законопроектът за бившите президенти ще бъде внесен в Народното събрание до края на май.

Според Яне Янев, когато президент стане член на една партия или ръководител на партия, той вече не е символ на единственото на нацията и трябва да спре да ползва привилегиите, които ползват президенти.

„Тези привилегии са 60% от заплатата на действащия президент, заплати на екип, охрана, 30 000 лв. за офис, 200 кв.м държавна собственост“, избори Яне Янев.

Според него разходите се равняват на 70 000–100 000 лв. на месец.

„Желю Желев и Петър Стоянов не се изкушиха да станат членове на никоя партия. Закон се прави не за един мандат или за един човек, а за да не се изкушават бъдещите експрезиденти да се обвързват с партии“, допълни Яне Янев.

#придобито от престъпна дейност #Закон за отнемане на имущество #„БНП Париба“ #„България на гражданите“ #Меглена Кунева #президент #Георги Първанов #РЗС #Яне Янев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"