Депутатите пак се занимават с незаконното имущество

Депутатите пак се занимават с незаконното имущество
Очаква се в планарната зала на първо четене да влязат и законовите промени, поискани от родители на загинали при катастрофи деца. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Народното събрание продължава работа с второто четене на Закона за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Очаква се в планарната зала на първо четене да влязат и законовите промени, поискани от родители на загинали при катастрофи деца. Те предвиждат по-строги наказания за смърт на пътя.

Въпреки усилията на мнозинството приемането на текстовете по Закона за отнемане на незаконното имущество върви бавно основно заради критиките, които от БСП отправят към всяка една алинея от закона.

Засега депутатите са приели по-малко от една трета от текстовете. Сред приетите текстове обаче са някои от най-оспорваните – за правомощията на новата комисия, която ще бъде сформирана, за парламентарния контрол над дейността й, предава БНР.

Депутатите решиха още по анонимен сигнал да не се образува проверка. Мнозинството настоява законът да бъде приет бързо, за да бъде отчетен в предстоящия доклад на ЕК, чиито представители пристигат в България само след броени дни.

Ако депутатите успеят да приключат със Закона за отнемане на имуществото, се очаква работата им да продължи с 2 промени в Наказателния и Наказателнопроцесуалния кодекс.

Пакетът от промени е свързан с това да не се допуска споразумение между обвиняем и прокуратура при наличие на смърт на пътя.

#Народно събрание #Закон за отнемане на незаконно придобитото имущество #катастрофа #НПК #Наказателен кодекс #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"