Комисията за конкуренция отмени поръчки за доставка на храни в затворите

Комисията за конкуренция отмени поръчки за доставка на храни в затворите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С три отделни решения Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решението за откриване на обществени поръчки за доставка на хранителни продукти за затворите в Бургас, Варна, Сливен, Стара Загора, Бобов дол, Враца, Белене, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик и поправителния дом в Бойчиновци.

Според КЗК указанията, дадени от възложителя, противоречат на Закона за обществените поръчки и заблуждават кандидатите за начина на комплектуване на офертата, което впоследствие би могло да доведе до отстраняването им от процедурата.

Възложителят е пояснил какво следва да се разбира под понятието "превод", необходим за някои от документите за участие в процедурата. Дефиниция на подобно понятие обаче не съществува в закона или друг нормативен акт, което според КЗК утежнява необосновано участието в процедурата.

КЗК намира за основателни оплакванията на жалбоподателя ( и трите желба са от името на ЕТ "АЙДЪН - МЕХМЕД МЕХМЕДОВ"), че изготвените от възложителя технически спецификации на хранителните продукти не са определени в достатъчна степен.

По тези причини КЗК отменя като незаконосъобразни решенията на главния изпълнителен директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" за доставка на хранителни стоки за нуждите на споменатите по-горе места за изтърпяване на наказанията.

 

#КЗК #обществени поръчки #храна #затвори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »