Лондон пуска още 1000 въоръжени полицаи по улиците

Лондон пуска още 1000 въоръжени полицаи по улиците
БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството на Великобритания е взело решение за увеличаване броя на въоръжените патрулиращи полицаи с 1000 души заради последните терористични действия в европейски градове.

От тези 1000 нови полицаи с оръжие 400 ще бъдат разположени в районите около Лондон. Също така на разположение на органите на реда ще бъдат предоставени 40 нови специализирани автомобили за действия при потенциални въоръжени сблъсъци. Информация за решението дойде от премиера Дейвид Камерън, който се намира във Вашингтон на срещата за ядрената сигурност.“След терористичните атаки във Фанция миналата година решихме да разгледаме какво повече можем да направим, за да предпазим народа от този тип терористична заплаха, пред която сме изправени в момента“, гласи изявлението на Камерън. „Поради това увеличаваме броя на специално обучени въоръжени служители в страната, за да бъдем сигурни в увеличените способности на полицията за реакция.“

В голямата си част служителите на британската полиция не са въоръжени – от 120 000 души само 6000 носят оръжие – поради строгите закони за притежаване на оръжие. Във Великобритания годишно средно има по около 30 убийства, свързани с употребата на огнестрелно оръжие, докато например в САЩ през 2013 г. е имало 8000 такива случаи, предаде агенция Блумбърг.

 

#полицаи #Лондон #тероризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници