Борисов щял да говори за президентската кандидатура на ГЕРБ след юни, май няма да е Плевнелиев

Борисов щял да говори за президентската кандидатура на ГЕРБ след юни, май няма да е Плевнелиев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов обяви, че е забранил до юни да се говори за предстоящите президентски избори и кандидатурата на ГЕРБ. Преди месец шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че се обсъждат няколко имена и кандидатът ще бъде обявен през май.

С изказването си Борисов остави впечатление, че не настоящият държавен глава ще е кандидатът на ГЕРБ. "Първо имаме си прекрасна прекрасна президентска двойка, мисля, че Плевнелиев се справя прекрасно, не е честно спрямо него - той трябва да има самочувствието и авторитета да си довърши мандата. Когато дойде време за президентски избори, ще се говори", обясни позицията си премиерът в предаването "Още от деня" по БНТ.

Борисов отново демонстирра силна подкрепа за здравния министър Петър Москов, който според него ще успее да направи реформата в сектора въпреки натиска.

"Ако реформа се правеше лесно и част от реформаторите щяха да стоят във властта. Лесно е да си опозиция и да намираш кусури на властта. Тежко се прави реформа в такава сфера", подчерта премиерът.

Оценката му е, че ДСБ е дезертирала и е оставила Москов сам в най-тежкото време. "Много интереси имат и БСП, и ДСБ, и ДПС Москов да падне. И натискат точно там, защото считат, че той е най-беззащитен, но ГЕРБ стои зад него с цялата си мощ и реформата ще успее", заключи министър-председателят.

#Бойко Борисов #президент #кандидатура #ГЕРБ #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници