Невероятно, но факт: 72-годишен е арестуван заради участие в телефонна измама

Невероятно, но факт: 72-годишен е арестуван заради участие в телефонна измама
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мъж на 72 години е арестуван в Русе заради участие в телефонна измама, съобщиха от МВР. Той е отишъл на адреса на 80-годишна жена, от която трябвало да вземе 1000 лв., договорени часове по-рано по телефона с непознат, който се представил като лекар от Спешна помощ, обяснил, че синът й е пострадал с 30% изгаряния и поискал 12 хил. лв. 

Съседи на възрастната жена обаче видели как предава парите на дядото, задържали го и се обадили на полицията. Пред униформените мъжът обяснил, че "е изпратен от работодателя си, с когото се свързал предишния ден по обява за куриери". По случая е започнало разследване.

Телефонна измама е предотвратена и в Бургас. Таксиметров шофьор подал сигнал в полицията, след като бил изпратен на адрес да вземе плик от възрастна жена. Той получил поръчката от мъж, когото возил ден по-рано. Клиентът му се обадил и му обяснил, че жената ще му предаде документи, Шофьорът взел плика, но по обратния път се усъмнил, че става дума за телефонна измама и отишъл директно в полицията.

Там пликът бил отворен и вътре намерени 2210 лв. парите ще бъдат възстановени на възрастната жена, съобщават от МВР. 

#телефонна измама #МВР #Спешна помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници