“Стандард енд Пуърс“ понижи до негативна перспективата пред кредитния рейтинг на Китай

“Стандард енд Пуърс“ понижи до негативна перспективата пред кредитния рейтинг на Китай
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Агенция “Стандард енд Пуърс“ намали перспективата пред дългосрочния кредитен рейтинг на Китай до негативна от стабилна, посочвайки, че ребалансирането на икономиката на страната вероятно ще напредва с по-бавно от очакваното темпо. 

Низходящата ревизия на кредитната перспектива отразява нашето очакване за постепенно увеличаване на икономическите и на финансовите рискове по отношение на кредитоспособността на китайското правителство.

Нашето убеждение е, че през следващите пет години Китай ще покаже скромен напредък при възстановяване на икономическото равновесие и ограничаване на кредитния растеж, отбелязва водещата кредитната агенция, прогнозирайки че темпото на растеж на втората по сила световна икономика ще остане на ниво от или малко над 6% през следващите три години.

В същото време “Стандард енд Пуърс“ запази без промяна дългосрочния кредитен рейтинг на Китай на ниво от “АА-“, отчитайки, че властите в Пекин предприемат стъпки за засилване на икономиката.

Най-важното е, че ние гледаме на антикорупционната кампания на правителството като значителна стъпка за подобряване на управлението на държавните агенции и на държавните предприятия, допълва кредитната агенция.

 

#Мудис #Стандард енд Пуърс #кредитен рейтинг #Китай #икономика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници