Германия с нови закони за мигрантите: Или се интегрираш, или си заминаваш

Германия с нови закони за мигрантите: Или се интегрираш, или си заминаваш
БГНЕС
A A+ A++ A

Германия подготвя пакет от нови закони за мигранитте, които ще изискват интегрирането им в обществото като условие за оставане в страната.

Проектозаконите включват изучаването на немски от мигрантите и неограничаване на жените от семейството от работа. Ако тези условия не бъдат изпълнени, след три години може да бъде отменено разрешителното за заселване на мигрантите, предаде Ройтерс.

В тази връзка вътрешният министър Томас де Мезиер каза: „За тези, които отказват да учат немски, за тези, които отказват да позволят на роднините си да се интегрират – например жени или девойки – които отказват предложения за работа – за тях не може да има неограничено във времето решение след три години.“

Според министъра страната трябва да се стреми към връзка между успешната интеграция и давността на разрешението за престой в Германия.

И вицеканцлерът Зигмар Габриел подкрепя предложенията. Пред местни медии той подчерта, че интеграцията не просто трябва да бъде подкрепяна, а изисквана.

В Германия расте напрежението заради броя на мигрантите, приети вече в страната. През миналата година Германия прие над 1 млн. души, а от началото на тази година броят им нарасна с над 100 000. Някои десноцентристки партии и медии са на мнение, че големият брой мигранти предизвикват културен сблъсък, доколкото някои мигранти и бежанци не се интегрират социално и културно с местните общности.



#мигранти #Германия #интеграция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници