Йорданка Фандъкова: Започват ремонти в крайните квартали на София

Йорданка Фандъкова: Започват ремонти в крайните квартали на София
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Столичният кмет Йорданка Фандъкова посочи, че предстои обсъждане на предложената цена от 1.60 лв. за билетче в София.

„Цената е такава, каквото е изчислението, Столичният общински съвет ще вземе политическо решение – цената винаги се плаща от някого: или с цената на билета, или с данъците, които плащат столичани”, подчерта кметът в интервю за bTV.

''Тази година, заради строителството на метрото и проблемите с трафика в центъра на София, ще работим в крайните квартали с цялостните реконструкции и ремонти,'' заяви пред bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Плановете са за основен ремонт на 70 малки улици - първо в „Овча купел”, „Орландовци” и „Надежда”.

Сред по-големите проекти, с които общината се е ангажирала, е продължаването на реконструкцията на бул. „Витоша” до Южния парк, подмяна на релсите по ул. „Козлодуй” и ремонти на бул. „Монтевидео” (с разширение при НБУ) и бул. „Владимир Вазов” (с акцент върху мостовите съоръжения). Ще се работи и по пробива на ул. „Обиколна” в кв. „Дружба”.

По думите й целта е да се стимулират хората да ползват абонаментни карти, с които цената на пътуването пада до под 50 ст. 

В отговор на зрителски въпрос за незаконните катуни в столицата, кметът заяви, че вече много внимателно се следи да не се появяват нови подобни постройки. „Районните кметове не допускат нови регистрации в тези райони”, подчерта Фандъкова, като обясни, че ако обитателите са регистрирани, трябва да им бъде предоставено ново жилище.

#кмет #Йорданка Фандъкова #Монтевидео #Овча купел #НБУ #Витоша #Дружба #данъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници