Младежите от БСП кърпят бюджета на Дянков с последните си „жълти стотинки"

Младежите от БСП кърпят бюджета на Дянков с последните си „жълти стотинки"
Младите социалисти във Варна пуснаха във въздуха червени балони като символичен знак към напусналите страната ни поради нарастващата безработица свои връстници. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Младежите от БСП събират в касички „последни жълти стотинки", за да помогнат на финансовия министър Симеон Дянков „да закърпи" държавния бюджет.

Младежката инициатива бе обявена от председателя на Младежкото обединение Явор Гечев. Тя е следствие на миналогодишната идея на младите социалисти да купят еднопосочен билет на Симеон Дянков до САЩ.

Тъй като финансовият министър не се е възползвал от предложението и в момента има над 30 % младежка безработица, младежите са решили да съберат последните стотинки на хората, за да запълнят дупката в бюджета, предава „Фокус".

Преди това Атанас Кисьов от Съюза на пенсионерите поиска от трибуната на националния митинг на БСП Закон за възрастните хора, който да защити пенсионерите от политиката на геноцид, водена от правителството на ГЕРБ.

Атанас Кисьов отбеляза, че мизерията и нищетата са довели хората до отчаяние, че по кофите за боклук ровят не само роми, но и интелектуалци, и че пенсионерите са забравени от държавата.

Симпатизантите на БСП на площад „Народно събрание" скандират „оставка", „Не на АСТА" и лозунги в защита на АЕЦ „Белене".

На протеста присъстват и служители от ОЦК „Кърджали".

#БСП #Симеон Дянков #1 май #Младежко обединение #Явор Гечев #бюджет #Атанас Кисьов #АЕЦ „Белене"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници