69 души загинаха, а 300 са ранени в терористичния атентат в Пакистан

69 души загинаха, а 300 са ранени в терористичния атентат в Пакистан
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сред жертвите на атентата в пакистанския град Лахор. има 23 деца, още 56 деца са приети в болница с наранявания.

Според специалистите мощността на взривното устройство, което е било активирано от атентатор самоубиец, е от 8 до 10 килограма тротилов еквивалент. Полицията вече е арестувала 15 заподозрени за съпричастност към атентата.

Талибанската групировка „Джамаат-ул-Ахрар“ пое отговорността за самоубийствения атентат. Организацията обяви, че целта на нападението е била малката християнска общност в страната.

„Целта бяха християните. Искаме да изпратим послание на премиера Наваз Шариф, че сме влезли в Лахор. Можем да направим каквото си поискаме и вие не можете да ни спрете. Нашите атентатори ще продължат с нападенията“, каза говорителят на фракцията Ехсанула Ехсан.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун осъди самоубийствения атентат в Пакистан. „Генералният секретар остро осъжда самоубийственото нападение в парка „Гулшан и Икбал“ в пакистанския град Лахор и призовава организаторите на този ужасяващ терористичен акт да бъдат изправени пред правосъдието“, се казва в изявление на ООН.

Бан призова правителството в Исламабад „да стори всичко по силите си за въвеждането на защитни мерки, гарантиращи сигурността на всички хора, включително религиозните малцинства в страната.

#Пакистан #терористичен акт #загинали #Лахор #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници