Нови арести на радикални ислямисти в Германия

Нови арести на радикални ислямисти в Германия
БГНЕС
A A+ A++ A

Двама предполагаеми ислямисти, които е възможно да за поддържали връзка с организаторите на атентатите в Брюксел, бяха задържани в германския град Гисен, съобщи „Шпигел” .

По версията на изданието един от заподозрените бил депортиран от турските власти в Амстердам заедно с брюкселския терорист Халид Бакрауи. В момента се проверява поддържали ли са двамата контакт в последно време.

Задържаният е салафит - поддръжник на изключително консервативно течение в сунитския ислям. В Германия службите за сигурност се отнасят с повишено внимание към тях.

Прокуратурата в Дюселдорф съобщи, че арестуваният мъж е заподозрян в подготовка на престъпления, „засягащи безопасността на страната”. Няма потвърдена информация, че той има връзка с атентатите в Брюксел.

Вторият заподозрян е арестуван в сряда. В телефона му били открити две подозрителни съобщения, които били получени няколко минути след първият взрив на брюкселското летище. Първото съдържа името на терориста Халид Бакрауи, а второто съдържало думата „fin”, което на френски означава „край”.



#арести #Германия #салафит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници