БСП иска да се оттеглят промените в закона за МВР

БСП иска да се оттеглят промените в закона за МВР
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Ще настояваме за отлагане на гледането на промените в закона за МВР, заяви днес пред медиите в НС депутатът от БСП Лява България Атанас Мерджанов.

Ситуацията, в която се намираме е неуместно да се гледат новите промени в закона за МВР, които насаждат допълнителна несигурност в полицията, каза той.

Настояваме те отново да бъдат оттеглени, защото не е сега моментът допълнително да се разстройва системата, повтори Мерджанов. Прави се необходимото от ръководството на МВР и службите за синхронизиране с органите в Гърция, за да бъдат по-адекватни мерките, посочи депутатът.

Не може всяка една информация за заплаха да не буди безпокойство, както сред гражданите, така и в службите и правоохранителните органи, коментира той сагата с информацията за евентуален атентат в София. Българските спецслужби добре си вършат работата, но се нуждаят от финансов и кадрови капацитет, допълни той. И предупреди, че трябва да престанат във всяко едно ведомство всякакви безразборни хрумвания и законодателни инициативи.



#Закон за МВР #промени #Мерджанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници