Москов иска финансовото министерство да прави поръчките за гориво на линейките

Москов иска финансовото министерство да прави поръчките за гориво на линейките
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За да няма съмнение как се харчат публични средства, Министерството на финансите ще прави поръчките за консумативи на всички второстепенни разпоредители на Министерството на здравеопазването, включително и за горивата. Това обяви министърът на здравеопазването Петър Москов, цитиран от БНР.

Поводът е журналистическо разкритие от миналата седмица, че заради договор, линейките на София област в Пирдоп, Елин Пелин и Своге трябвало да пътуват до София, за да зареждат гориво от точно определена бензиностанция, защото в тези населени места няма обекти на фирмата, с която министерството на здравеопазването е сключило договор.

"Първо – прекратяване на договорите за гориво на ЦСМП-София. Второ, на следващото заседание на Министерски съвет, ще приемем допълнение към едно постановление, което дава на Министерството на финансите, да прави централизирано рамково договаряне за горива. До 10 дни, директорът на "Спешна помощ"-София, трябва да създаде необходимата организация, за да може линейките да зареждат с гориво на местата, където са базирани", заяви Петър Москов.

 

#Петър Москов #линейки #гориво #бензиностания #консумативи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници