14 линейки са помогнали на пострадалите полицаи на протеста

14 линейки са помогнали на пострадалите полицаи на протеста
A A+ A++ A

14 линейки са оказали помощ на полицаите, охранявали протеста по време на мача България-Унгария. Това съобщи директорът на СДВР Любомир Николов по време на изслушване в парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност.

„Полицаи не са навлизали в протестиращата група. Ръководителят на мероприятието разпореди да се направи кордон от полицаи, през който да премине водното оръдие”, каза Николов.

Той разказа, че след пристигането на машината на предна линия около 8-10 минути протестиращите са били предупреждавани да спрат хулиганските прояви. "Това не беше чуто, машината беше обстрелвана, агресията се увеличаваше. Задните редици, отчупвайки колове, дървета и др. подръчни средства започнаха да хвърлят върху полицаите, които пострадаха от агресията", каза Николов.

По думите на главния секретар на МВР Живко Коцев служителите са били изправени срещу няколко неизвестни факти – мирни протести и в същото време футболна среща. Не е било ясно къде ще се проведе мачът. „В рамките на няколко часа трябваше да създадем организация, да обезпечим протеста, да подготвим план”, каза той и уточни, че МВР е уведомено едва на 16 ноември - в деня на провеждане на протеста.

#линейки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници