Армията е в готовност да се включи в охраната на гръцката граница, заяви Николай Ненчев

Армията е в готовност да се включи в охраната на гръцката граница, заяви Николай Ненчев
A A+ A++ A

Българската армия ще участва в охрана на българската граница, като дейността й ще бъде единствено да помага на органите на МВР.

Това заяви в Ниш българският министър на отбраната Николай Ненчев, отговаряйки на въпрос на БГНЕС дали армията ще се включи в охраната на границите и дали сръбската страна ще връща мигранти, влезли в Сърбия от България.

В отговор на втората част на въпроса Ненчев каза, че такъв разговор не е водил със своя сръбски колега Зоран Джорджевич.

„Съблюдаваме вътрешното и международното законодателство, този разговор не сме го водили, но взаимно се съгласихме да обменяме информация“, каза Ненчев.
Ненчев подчерта, че българската армия има готовност да се включи и в охраната на границата с Гърция, ако мигрантите тръгнат от там към нашата страна.

Министърът на отбраната изрази задоволството си от разговорите със своя сръбски колега Зоран Джорджевич. „Разговорите надминаха очакванията ми“, каза Ненчев.

Двамата са се разбрали България и Сърбия да си съдействат при наблюдението и контрола на мигрантския поток, както и да си разменят информация и да реагират в зависимост от ситуацията.

По време на срещата е обсъждано и провеждането на съвместни военни учения.

#армия #МВР #граница #Гърция #охрана #учения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници