Учебниците от 1 до 7 клас остават безплатни

Учебниците от 1 до 7 клас остават безплатни
A A+ A++ A

Правителството прие постановление в изпълнение на Закона за предучилищното и училищното образование, с което определи редът за осигуряване на безвъзмездно ползване на познавателни книжки, учебници и учебни комплекти. Предоставят се познавателни книжки по образователните направления за децата в задължителна предучилищна възраст, учебници или учебни комплекти по общообразователните учебни предмети за учениците от I до VII клас.

Предоставят се също учебници или учебни комплекти по общообразователните учебни предмети, отпечатани на брайлов шрифт, за учениците от I до XII клас с нарушено зрение, както и учебници по специалните предмети за учениците със сензорни увреждания от I до XII клас.

За осигуряване на обучението по български език в европейските училища се осигуряват познавателни книжки и учебници по български език и литература за учениците до VII клас.
Средствата за закупуване на познавателните книжки, учебниците и учебните комплекти ежегодно се планират по бюджета на Министерството на образованието и науката.

#закон #образование #книжки #учебници #клас #предмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници