Москов нареди проверка на всички обществени поръчки към здравното ведомство

Москов нареди проверка на всички обществени поръчки към здравното ведомство
БГНЕС
A A+ A++ A

Здравният министър Петър Москов нареди проверка на всички обществени поръчки към Министерството на здравеопазването. Поводът е разследване на Нова тв, което разкри фрапиращи нарушения в системата на спешната грижа.

Оказа се, че линейки минават по 200 километра, за да заредят с гориво от конкретна бензиноколонка. A oт фактури на Бърза помощ стана ясно още, че обикновена смяна на гумите се калкулира за 4 часа. Въпреки че за демонтаж и монтаж на гуми е необходим малко повече от час.

Със заповед на министър Москов шефът на "Спешната помощ" доктор Георги Гелев е наказан с последно предупреждение за уволнение. 

В съобщението не се посочва конкретният повод, но на шефа на столичния спешен център е наредено веднага да прекрати действащия договор за доставка на горива за линейките и второ - в срок от 14 дни д-р Гелев да предприеме необходимите действия, за да осигури редовно зареждане на санитарните автомобили на ЦСМП-София и София-област на територията на съответните общини. 

В последните дни журналистическо разследване показа, че линейки от Пирдоп, Елин Пелин и Своге пътуват десетки километри - до София, за да зареждат гориво на една конкретна бензиностанция.

След разкритието министерството започна проверка и зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков обясни в сутрешния блок на bTV, че линейките пътуват дълго, за да зареждат, защото във въпросните три града няма обекти на веригата бензиностанции, с която министерството и Спешната помощ имат договор.

 





#Москов #Спешна помощ #обществени поръчки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници